Minilening leidt steeds vaker tot problemen

Nieuws 0 Reacties

Minileningen zijn al langer omstreden vanwege de hoge kosten die in rekening worden gebracht. Over het algemeen zijn het toch al de financieel zwakkere gezinnen die uit nood een beroep op de minilening doen. Vaak gebeurt dit om een rekening te betalen die echt niet langer kan blijven liggen. Het gevolg is vaak dat dezelfde gezinnen een maand later nog een groter probleem hebben, omdat de minilening, plus de hoge kosten in één keer terug betaald moeten worden.

Verschillende grote incassobureaus geven aan dat zij steeds vaker te maken krijgen met mensen die niet in staat zijn een minilening terug te betalen binnen de gestelde termijn. Dit leidt ertoe dat de betreffende mensen nog verder in de problemen komen, door de bijkomende kosten van het incassobureau. Ook deze kosten zijn over het algemeen niet gering.

Hoewel dergelijke problemen zich steeds vaker voordoen lijkt men in Den Haag niet van plan iets te ondernemen tegen de aanbieders van minileningen. Minister van Financiën de Jager geeft aan Europese regels op dit gebied te willen afwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *